name
space

Om Lene Grenager

About Lene Grenager - in English

Lene Grenager er oppvokst i Halden og studerte cello og komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Hennes lærere var Aage Kvalbein i cello, og Olav Anton Thommessen og Alfred Janson i komposisjon.

Hun har jobbet profesjonelt siden 1995 både som cellist og komponist. Som komponist har hun skrevet for ensembler som Oslo Filharmonien, Cikada, Bit 20, Kringkastingsorkesteret, Trondheim Sinfonietta, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Alpaca, Ensemble Zwischentöne og Duo Ego og har jobbet tett med solister som Rolf Borch, Tanja Orning, Håkon Stene, Michael Francis Duch og Marianne Baudouin Lie. Hun har hatt portrettkonserter på Ultima og Borealis og er blitt framført på bl.a. Huddersfield, Novembermusik, Sound of Stockholm, Ilios og Kalvfestivalen.

Som cellist jobber hun både med improvisert og notert musikk hovedsaklig i kvartettene SPUNK og Lemur, i duo med Sofia Jernberg og som soloartist. Hun har spilt konserter i hele Europa og i USA og på festivaler som Donaueschingen, Huddersfield CMF, Tectonics, Novelum, Moldejazz, Ultima, Borealis, Sound of Stockholm, Unlimited Wels, FIMAV Victoriaville, Skanu Metz og i tillegg har hun gjort enkeltkonserter og samarbeidet med en rekke sentrale musikere som Joelle Leandre, Lucio Caprece, Tanja Orning, Trondheim jazzorkester, Live Maria Roggen, Ellen Fullman og Phantom Orchard Orchestra.

Grenager er opptatt av notasjon og forskjellige notasjonsnivåer og hvordan de påvirker musikerne og det klingende resultatet. Det har gitt en rekke ulike innfallsvinkler til verk med bruk av både strengt noterte og grafiske partiturer. Hun har også jobbet med utøvere fra en rekke ulike tradisjoner og med ulikt overskudd i forhold til notert materiale og hun har jobbet med elektronikk og sampling som en integrert del av flere verk.

Hun har medvirket som produsent, musiker og komponist på et 20-tall utgivelser bl.a. med soloutgivelsen Slåtter, slag og slark, Smilodon, Khipukamayuq (nominert til Spellemannpris for Årets komponist 2016), Affinis-suite og Systema naturae (nominert til Spellemannpris i to kategorier 2013). Hennes verk Vev for orkester ble nominert til den europeiske radioprisen Rostrum i 2016.


For mer informasjon/oppdatert CV, kontakt Lene her.

image
webdesign: kristin at neuni.com top photo by ann iren ødeby